Erhvervslivet hyldede markante Aarhus-initiativer

Erhvervslivet hyldede markante Aarhus-initiativer

Onsdag aften blev en række markante Aarhus-initiativer hyldet af lokale erhvervs- og kulturfolk til Erhverv Aarhus Anerkender. Særprisen gik til Aarhus Vand, mens ”Befri Gudtjenesten”, Aarhus Internationale Sejlsportscenter og ”Klag eller Bag” blev anerkendt med de øvrige priser.

Erhverv Aarhus tog afsæt i FN´s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling som ramme for udvælgelsen. Verdensmålene kom for en stund helt ned på jorden hos Aarhus Vand, hvor de personer, der gør noget ekstra for Aarhus, blev anerkendt for indsatsen. Aftenens konferencier Mona Juul, partner hos Envision og næstformand i Erhverv Aarhus, og 1. viceborgmester Camilla Fabricius motiverede aftenens prismodtagere og de mange visionære mennesker, der udvikler og skaber en levende by.

”Byen vokser og har forandret sig fra en større by i Jylland til at være en attraktiv destination for erhvervsliv, turister, studerende og medarbejdere fra ind- og udland. Vores by er også levende, vibrerende, selvfed, inspirerende, lille og stor på én gang – og så har den stadig utrolig meget potentiale som vi kun kan udnytte, hvis vi hjælper hinanden”, indledte Mona Juul.

Aarhus Vand løb med særprisen
Aftenens hovedpris gik til Aarhus Vand, som arbejder med alle 17 af FN’s verdensmål som en integreret del af virksomheden. En tydeligt overrasket og stolt Lars Schrøder, adm. direktør, modtog særprisen.

”Jeg er bevæget og stolt på Aarhus Vands vegne. Jeg kan bare sige, at det er fedt at arbejde med vand, og vi får lov til at arbejde med det i alle mulige former. Vi har sindssygt dygtige medarbejdere, der brænder for det, og en chefkreds og bestyrelse, som bakker op, og det gør det meget nemmere at få tingene til at lykkes – så stort tak til alle i Aarhus Vand og til Erhverv Aarhus for anerkendelsen!”, sagde Lars Schrøder.

Anerkendelse til gudstjeneste, sejlsport og kage
Forinden blev aftenens øvrige priser tildelt Poul Henning Bartholin for “Befri Gudstjenesten” i Aarhus Domprovsti, Hans Skou for den store indsats i forbindelse med etableringen af Aarhus Internationale Sejlsportscenter og Kim Bisgaard for “Klag eller bag” i forbindelse med den uofficielle åbning af Aarhus Letbane.

”Jeg er meget glad for anerkendelsen, fordi den betyder en opbakning til, at folkekirken en gang imellem tager et skridt ud i det ukendte. I det ukendte område får man erfaringer, som kan vise ny veje og udviklingsmuligheder,” sagde en stolt Poul Henning Bartholin.

Befri Gudstjenesten blev afviklet i forbindelse med Kulturhovedstadsåret 2017 og blev gennemført i samarbejde mellem Teatret Svalegangen, Aarhus Domkirke og Danske Bank. Befri Gudstjenesten tager del i Verdensmål 16 og 17, som omhandler fred, retfærdighed og stærke institutioner samt partnerskaber for handling.

Frivillige og ildsjæle løfter byen
Næste anerkendelse var ifølge prismodtager Hans Schou ikke blot målrettet Aarhus Internationale Sejlsportscenter, men i høj grad også byens mange frivillige og ildsjæle.

“Det at gøre en indsats i frivillig- og foreningsverdenen er for mig en daglig glæde og motivation. En kæmpe indsats fra frivillige og ledere får vores samfund til at hænge sammen og udvikle sig. Sådan er det også med Aarhus Internationale Sejlsportscenter, hvor visionen blev til virkelighed fordi rigtig mange sejlere og ledere gjorde en kæmpe indsats. Anerkendelsen gør mig både glad og stolt på vegne af ildsjælene omkring Sejlsportscenteret og alle de andre ildsjæle, som yder en kæmpe indsats hver dag”, sagde Hans Schou.

Med to store sejlsportsbegivenheder, Volvo Ocean Race og VM i Sejlsport, har Aarhus Internationale Sejlsportscenter allerede bevist, at byen har fået et sted, der kan trække de helt store arrangementer til byen. Sejlsportscentret lægger sig bl.a. op af verdensmål 3 – sundhed og trivsel – da centret giver byen nye muligheder for fysisk aktivitet.

Varm folkefest på en kold decemberdag
Også Kim Bisgaard sendte anerkendelsen videre til de mange mennesker, der skabte en folkefest i forbindelse med den uofficielle letbaneåbning. På en kold december-lørdag mødte unge som gamle, erhvervsfolk og pensionister, borgmester og tombolastyrer op og viftede med flagene for byens nye letbane.

”Når vi valgte – i det kolde november og december – at bruge en masse kræfter på at gøre noget for byen, er det virkelig dejligt med anerkendelse. Jeg er sikker på, at anerkendelsen fra Erhverv Aarhus også varmer hele vejen ud til de tusinder af mennesker, der fulgte optrinnet og deltog på dagen. Anerkendelsen vil jeg også gerne sende videre til de ca. 100 virksomheder, butikker og institutioner, der bakkede op med produkter, services, sponsorater, hjælp og anden god karma”, sagde Kim Bisgaard.

”Klag eller Bag” viste, at byen i fællesskab sammen kan skabe smil og vende negativ omtale til positiv ved at handle. ”Klag eller Bag” rammer bl.a. Verdensmål 17, der fokuserer på partnerskab for handling.

Om Erhverv Aarhus Anerkender
Arrangementet finder sted hvert andet år og i 2016 fik Karin Salling og Salling Fondene aftenens hovedpris, mens også VisitAarhus og ESAA – Eliteidræt Aarhus blev hædret. Med arrangementet vil Erhverv Aarhus anerkende initiativer, der er vigtige for erhvervslivet i relation til at tiltrække og fastholde dygtige medarbejdere og til at gøre Aarhus til en god by for alle.

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail