Sailing Aarhus og Fonden Aarhus Internationale Sejlsportscenter samler kræfterne

Sailing Aarhus og Fonden Aarhus Internationale Sejlsportscenter samler kræfterne

For at sikre de bedst mulige betingelser for sejlsportens udvikling i Aarhusområdet bliver administration og ledelse af Sailing Aarhus og Fonden Aarhus Internationale Sejlsportscenter fremover samlet i én stærk enhed.

Bestyrelserne for de to organisationer Sailing Aarhus og Fonden Aarhus Internationale Sejlsportscenter er blevet enige om at samle kræfterne.

Det betyder, at driften af Sejlsportscenteret, herunder værtskabet for elite- og talentaktiviteterne, hvervning, samt afvikling af større nationale og internationale sejlsportsevents i samarbejde med de lokale sejlklubber fremover vil blive samlet i en fælles organisation.

En beslutning, der er truffet for at sikre de bedst mulige betingelser for sejlsporten i Århusområdet og til glæde for Dansk sejlsport i almindelighed. Det siger Søren Harmsen, bestyrelsesformand for Sailing Aarhus:

  • ­Ved at samle administration og ledelse i én enhed kan vi arbejde langt mere effektivt, herunder også i forhold til samspillet mellem de frivillige fra sejlklubberne og enhedens ansatte. Samtidig vil det sikre en entydighed i relation til alle vores samarbejdspartnere og interessenter, som i øjeblikket kan have svært ved at skelne mellem vores to nuværende organisationer.

Tårnhøje ambitioner for sejlsporten

Selvom organiseringen dermed ændrer karakter, er det ikke tilfældet for de fælles ambitioner. Snarere tværtimod, påpeger Hans Skou, bestyrelsesformand for Fonden Aarhus Internationale Sejlsportscenter.

  • Omstruktureringen skal sikre, at vi bliver endnu mere skarpe i forhold til at lykkes med de mål, vi har. Ambitionerne er tårnhøje. Vi vil fortsat være det fortrukne valg for elite- og talenttræning i Danmark, afvikle højtprofilerede sejlsportsevents og være en stærk og professionel samarbejdsrelation for vores partnere. Målene forbliver dermed de samme, og vi glæder os rigtig meget til at komme i gang, siger han.

Rekrutteringsproces i gang

Som led i sammenlægningen af de to organisationer er lederne af Sailing Aarhus og Aarhus Internationale Sejlsportscenter blevet opsagt, og en rekrutteringsproces er sat i gang med bistand udefra. En beslutning, som formændene påpeger, ikke har været let:

  • Fakta er, at vi har to velkvalificerede ledere, der har været i gang i fem henholdsvis seks år. Vi har ikke mulighed for at fortsætte med begge og ønsker samtidig at fortsætte med den bedst mulige leder, siger Søren Harmsen, der bakkes op af Hans Skou:
  • Derfor har vi i situationen valgt at opsige begge og slå stillingen op og gennemføre en udvælgelsesproces med ekstern hjælp for at sikre objektiviteten. Begge ledere er naturligvis opfordret til at søge stillingen på lige fod med eventuelle eksterne ansøgere.

Alle øvrige fastansatte medarbejdere et blevet tilbudt at fortsætte i den fælles organisation, der vil køre videre i regi af Fonden Aarhus Internationale Sejlsportscenter.

FAKTA

Sailing Aarhus er et samarbejde mellem sejlklubberne i Aarhus, etableret i 00’erne med det formål at udvikle talentmassen af unge sejlere og afvikling af større stævner – alt det, der med fordel klares bedre i fællesskab, end hver for sig. Det har været en stor og voksende succes, der har ført til flere podieplaceringer til dygtige sejlere samt afvikling af mange store sejlsportsevents i Aarhus som f.eks. VM for de olympiske bådklasser, Sail GP, Ocean Race og mange andre.

I 2015 stiftede Sailing Aarhus ”Fonden Aarhus Internationale Sejlsportscenter”, og centret er i dag centrum for træning af elite- og talentsejlere samt afvikling af store sejlsportsevents. Fonden er etableret med midler fra AP Møller, Salling, Nordea og Aarhus Kommune. Aktiviteterne i centret drives i et samarbejde mellem Dansk Sejlunion, Team Danmark, sejlklubberne i Aarhus og Idrætssamvirket i Aarhus Kommune.

Kontakt:

Hans Skou, formand, Aarhus Internationale Sejlsportscenter, tlf: 4011 1533

Søren Harmsen, formand, Sailing Aarhus, tlf: 2023 9889

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail