Sejlsportscentrets formand Hans Skou er valgt til ny bestyrelsesformand for Naturhistorisk Museum Aarhus

Sejlsportscentrets formand Hans Skou er valgt til ny bestyrelsesformand for Naturhistorisk Museum Aarhus
Byrådsmedlem og seniorinvesteringsrådgiver i Nordea Hans Skou tiltræder som ny bestyrelsesformand for Naturhistorisk Museum i Aarhus. Hans Skou afløser dermed tidligere regionrådsformand Bent Hansen, der af tids- og arbejdsmæssige årsager overdrager posten til endnu en markant lokalpolitisk profil med stærke relationer til fondsverdenen og et brændende hjerte for Aarhus.
 
Hans Skou har, foruden sit mangeårige arbejde i Aarhus Byråd, herunder Kulturudvalget og Sundheds- og Omsorgsudvalget, også siddet i bestyrelsen for ARoS samt ikke mindst været en af de drivende kræfter bag Aarhus Internationale Sejlsportscenter på Aarhus Ø. En enig bestyrelse har valgt Hans Skou på baggrund af en indstilling fra Erhverv Aarhus med repræsentationsret i museets bestyrelse.

Markant profil med erfaringer fra kulturlivet og finansiel baggrundHans Skou er 58 år og seniorinvesteringsrådgiver i Nordea i Aarhus. Hans Skou er født og opvokset i Sønderjylland og flyttede i 1979 til Aarhus, hvor han sammen med sin hustru i dag bor i Højbjerg. Parrets to drenge læser begge i Aarhus.

Hans Skou har siddet i Aarhus byråd i mere end 10 år og er nok mest kendt for sit ihærdige og vedholdende arbejde for idrætslivet i Aarhus og ikke mindst sin aktive rolle som bestyrelsesformand med at få Aarhus Internationale Sejlsportscenter realiseret. Færre ved, at han også har siddet i ARoS’ bestyrelse, og dermed også har tunge erfaringer fra kulturlivet i tæt forening med finansielle erfaringer fra finansverdenen.

Hans Skou glæder sig til endnu engang at skulle arbejde med en ambitiøs og langsigtet vision – at flytte Naturhistorisk Museum fra sin nuværende placering i Universitetsparken til Aarhus Ø som byens Nye Nature and Science Museum: “Jeg ser frem til arbejdet som bestyrelsesformand for Naturhistorisk Museum i Aarhus. Museet har gennem de seneste år vist stærke takter med fornyelse inden for forsknings- og samlingsarbejdet og med spændende nye udstillinger, der har trukket i tusindvis af gæster til Aarhus og til museet. Jeg glæder mig både til at arbejde for natur- og naturvidenskab og til at føre museet i retning af en ny og fremtrædende placering i bybilledet, hvor museet borgerrettet, åbent og inviterende kan formidle og skabe events og spændende aktiviteter om samfundsrelevante emner som klimaforandringer, teknologiudvikling, FNs Verdensmål, grøn omstilling og bæredygtig forandring.

Mine erfaringer fra Aarhus internationale Sejlsportscenter har givet mig vigtige kontakter og erfaringer, som jeg glæder mig til at bringe i spil – til gavn for museet,” udtaler Hans Skou.

Det er Erhverv Aarhus, der har bragt Hans Skou i spil som repræsentant for foreningen i museets bestyrelse. Bestyrelsesformand for Erhverv Aarhus, Terje Vammen, glæder sig også over det stærke match. “Jeg er glad for, at Erhverv Aarhus kan være med til at præge Naturhistorisk Museums arbejde med en så relevant og erfaringsrig kandidat som Hans Skou. Jeg er imponeret af museets langsigtede strategi og af udviklingen fra museumsinstitution til museumsvirksomhed gennem de seneste år – blandt andet museets markante vækst fra 50.000 til knap 90.000 gæster på kun fem år – og med rige muligheder for at bryde 100.000 gæsters grænsen i 2019, godt hjulpet på vej af udstillingen “Frihedens Værksted” om Troels Kløvedals fascinerende liv,” fortæller Terje Vammen. Museumsdirektør Bo Skaarup og den siddende bestyrelse glæder sig ligeledes til samarbejdet; “Hele museet ser frem til samarbejdet med Hans Skou og til at nyde godt af hans stærke erfaringer. Museet er inde i en meget positiv vækst i disse år, og vi har lagt os i selen for at forfølge en ambitiøs plan frem mod 2030 – en strategi som Hans Skou uden tvivl vil kunne bidrage overordentlig positivt til.”

Bo Skaarup ser også med taknemmelighed tilbage på samarbejdet med den afgående bestyrelsesformand, Bent Hansen. “Det har været en fornøjelse at have Bent som bestyrelsesformand. Men når Christiansborg kalder og ønsker at gøre brug af Bents erfaringer til vigtige samfundsprojekter, så har vi naturligvis forståelse for, at døgnet for os alle er begrænset af 24 timer. Vi er taknemmelige for den tid og indsigt, som Bent har delt med museet, og vi glæder os til at bygge videre på det solide fundament, som Bent har været med til at forstærke,” fortæller Bo Skaarup.

På fotoet ses Hans Skou ved indvielsen af Aarhus Internationale Sejlsportscenter i maj 2018, flankeret af HKH Kronprins Frederik og præsidenten for det Internationale Sejlsportsforbund, Kim Andersen.
Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail