A.P. Møller Fonden giver stor donation til Aarhus Internationale Sejlsportscenter

A.P. Møller Fonden giver stor donation til Aarhus Internationale Sejlsportscenter

Aarhus, den 27. august 2014

Sailing Aarhus vision om at opføre et internationalt sejlsportscenter i Aarhus har for alvor fået medvind, efter at A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har bevilliget 36 mio. kroner til fuldførelse af visionen.

I efteråret 2013 blev der udskrevet en projektkonkurrence om at udforme det kommende sejlsportscenter. 5 projektteams blev udpeget til at deltage i konkurrencen, og i december blev vinderforslaget udpeget af en enstemmig bedømmelseskomite.

Vinderforslaget blev udarbejdet af arkitektfirmaet Entasis i samarbejde med Praksis Arkitekter, Henry Jensen A/S og Schønherr A/S.

Projektkonkurrencen blev gennemført med støtte fra A. P. Møller Fonden og det er selvsamme fond der nu har besluttet, at støtte opførelsen af Aarhus Internationale Sejlsportscenter. Sejlsportscenteret skal bygges på en meget attraktiv byggegrund på Aarhus Ø, der stilles til rådighed af Aarhus Kommune.

“Jeg er utrolig glad for og stolt af den flotte donation fra A.P. Møllers Fond til et sejlsportscenter i Aarhus. Det giver et kæmpemæssigt rygstød til projektet, så vi, i forbindelse med Europæisk Kulturhovedstad i 2017 og ISAF VM i 2018, har sejlsportsrammer i verdensklasse,” siger borgmester i Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard.

”Det nye sejlsportscenter bliver et centralt omdrejningspunkt for sejlsporten og hele livet på Aarhus Ø. Det bliver en bygning, der kommer til at binde by og vand sammen, og som for alvor vil blomstre, når Aarhus i 2018 danner ramme om VM for samtlige olympiske bådklasser. Jeg vil derfor gerne takke fonden for den flotte donation, der giver projektet den fortjente medvind,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune Rabih Azad-Ahmad.

”Det er en kæmpe anerkendelse af vores projekt” siger formand for Fonden Aarhus Internationale Sejlsportscenter, Hans Skou. ”Sejlsportscenteret vil være et markant løft til dansk ungdoms-, talent- og elitesejlsport, ligesom vi med centeret vil få den ideelle base til at eksponere og præsentere sejlsport over for nye brugergrupper indenfor blandt andet børne- og unge området. Med andre ord er denne flotte gave fra A.P. Møller Fonden med til at realisere visionen om at åbne og synliggøre sejlsporten langt mere overfor hele Danmark.”

Arbejdsgruppen bag projektet skal nu i gang med den videre projektproces der vil omfatte fundraising, projektering og lokalplanudarbejdelse.

For yderligere oplysninger:

Borgmester Jacob Bundsgaard, tlf. 5157 6716
Rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad, tlf. 8940 2381
Formand for Fonden Aarhus Internationale Sejlsportscenter Hans Skou, tlf. 40 11 15 33
Direktør i Sailing Aarhus Thomas Capitani, tlf. 20 40 84 42

Hans Skou Formand for Fonden Aarhus Internationale Sejlsportcenter[1]

1. Hans Skou, Formand for Aarhus Internationale Sejlsportcenter

Hans Skou er formand for bestyrelsen Fonden Aarhus Internationale Sejlsportcenter, der skal opføre og drifte centret.

Ankomst_sydfacade NY

2. Aarhus Internationale Sejlsportscenter set fra Syd

Aarhus Internationale Sejlsportscenter giver med sine smukke transparente facader ideelle muligheder for at give aarhusianerne indblik i sejlsportsmiljøet, ligesom det tilbyder afskærmede tilskuerpladser til de kommende års store kapsejladsevents som for eksempel i 2018, hvor Aarhus er værtsby for ISAF Sailing World Championships, VM for alle olympiske sejlsportsdiscipliner.

Aarhus Ø

3. Aarhus Internationale Sejlsportscenter på Aarhus Ø

Aarhus Internationale Sejlsportscenter vil blive opført på Aarhus Ø på det nordvestlige hjørne over for Træskibshavnen. Sejlsportscentret vil med sin markante arkitektur blive en flot attraktion på den nye havnepromenade og en god mulighed for aarhusianerne for at komme helt tæt på og blive en del af sejlsportsmiljøet.

interiør NY

4. Aarhus Internationale Sejlsportscenter Interiør

Aarhus Internationale Sejlsportscenter vil rumme moderne faciliteter for både den garvede landsholdssejler på olympisk niveau og nybegynderen i optimistjollen. Huset bliver endvidere indrettet med henblik på at imødekomme kravene i den nye folkeskolelov, idet der er planlagt etablering af tre multifunktionelle rum, hvor der vil kunne afvikles undervisning i samarbejde med de aarhusianske folkeskoler og øvrige undervisningsinstitutioner.

aftenindsejling[1] NY

5. Aarhus Internationale Sejlsportscenter set fra Nordvest.

IMG_1057[2] NyNY

6. Model af Aarhus Internationale Sejlsportscenter i det fri

 

 

 

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

, , , , , , ,