Det Internationale Sejlsportscenter i Aarhus vælger COWI som konkurrencerådgiver

Fonden Aarhus Internationale Sejlsportscenter modtog kort før sommerferien en donation fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal til at afholde en arkitektkonkurrence. 

Bestyrelsen for Sejlsportscentret har siden da arbejdet på højtryk med at forberede konkurrencen og til at kvalificere og styrke dette arbejde, har man netop indgået aftale med COWI A/S.

“Vi har valgt COWI, fordi de kan tilbyde en helhedsorienteret rådgivning, hvor traditionel konkurrencerådgivning kombineres med spidskompetencer indenfor anlægs- og driftsøkonomi ” siger formanden for Sejlsportscenterfonden Hans Skou “Vi er utrolig glade for at kunne komme i gang med arkitektkonkurrencen til Det Internationale Sejlsportscenter i Aarhus, der skal ligge på en af byens flotteste lokationer. Et sejlsportscenter, der vil sætte Aarhus på verdenskortet og som ligeledes i dagligdagen vil åbne sig for byens borgere”.

“Vi er glade for at samlingen af COWIs drifts- og bygherrerådgivningskompetencer i en landsdækkende afdeling giver mening og værdi for vore kunder, og ser frem til samarbejdet omkring det prestigefyldte projekt til gavn for sejlsporten og byen” siger markedschef Lars Becher fra COWI A/S “.

COWI skal i samarbejde med Sejlsportscenterfonden, Aarhus Kommune og A.P. Møller Fonden gennemføre prækvalifikation samt den efterfølgende arkitektkonkurrence, før der findes frem til det endelige vinderprojekt. Det forventes, at invitation til prækvalifikation kan udsendes i begyndelsen af januar og det endelige vinderprojekt vil blive udpeget af en bedømmelseskomité i løbet af foråret 2013.

Fonden Aarhus Internationale Sejlsportscenter er en selvejende institution stiftet til at varetage projektkonkurrence, opførsel og drift af det Internationale Sejlsportscenter i Aarhus. Bestyrelsen er udpeget af initiativtagerne bag Sejlsportscentret med Hans Skou som formand. Øvrige bestyrelsesmedlemmer er H.C. Hansen, Hans Natorp, Torben Houborg og Michael Vogelius. Thomas Capitani fra Sailing Aarhus fungerer som fondsbestyrelsens sekretær.

COWI er en nordeuropæisk rådgivningsvirksomhed, der arbejder med ingeniørteknik, miljø og samfundsøkonomi over hele verden. COWI har 13 regionale kontorer i Danmark. Derudover har COWI afdelinger, projektkontorer og datterselskaber i 35 lande fordelt i Europa, Asien, Mellemøsten, Afrika og Nordamerika. COWI har på verdensplan ca. 6.000 medarbejdere, hvoraf 2.400 har base i Danmark.

For yderligere oplysninger, kontakt:

Thomas Capitani – direktør Sailing Aarhus – t: 20 40 84 42
Lars Becher – markedschef COWI A/S – 4176 6043

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

,