Aarhus Festuge Cup – nu tilsat Sejlsportscenter !

Aarhus Festuge Cup - nu tilsat Sejlsportscenter !

Det traditionsrige Aarhus Festuge Cup, som har været afviklet midt i Aarhus Festuge stort set lige så længe, som festugen har eksisteret, er i år rykket helt op i den facilitetsmæssige superliga.

Aarhus Festuge Cup er nemlig rykket indendørs i Aarhus Internationale Sejlsportscenter – og det er første gang at de arrangerende klubber Aarhus Sejlklub, Sejlklubben Bugten og Kaløvig Bådelaug, har kunnet benytte Sejlsportscentret til Aarhus Festuge Cup alene af den simple årsag, at Sejlsportscentret først er blevet indviet i år.

Aarhus Festuge Cup er er traditionelt et populært stævne blandt danske sejlere, og i år er det ikke mindre populært. Ikke mindre end 12 jolle- og kølbådsklasser er inviteret til stævnet i år og 8 klasser stiller op til start på de tre kapsejladsbaner.

Der sejles i jolletyperne Nacra 17, Moth, Contender, Formula 18 og Wayfarer samt i kølbådsklasserne H-båd, Folkebåd og Folkebåd junior.Der er ved at blive flydt op på jollerampen - Contender, Wayfarer og Formula 18 samt H-både og Folkebåde i sejlløbet

Størst tilmelding er der i H-bådsklassen med 21 deltagende både men også Folkebådene er godt med, med 20 både på startlinien.  Også den spektakulære og lynhurtige Formula 18 klasse er stærkt repræsenteret med 18 både på startlinien og for klassen er der kamp om den nationale klassemesterskabstitel.

Mere end 200 sejlere fra Danmark, Tyskland og Sverige deltager i stævnet plus de mange familiemedlemmer og venner, som er med på tilskuerpladserne, dygtigt arrangeret af de mange frivillige fra de tre sejlklubber, som er i skarp træning efter det netop overståede 2018 Hempel Sailing World Championships.

Aarhus Internationale Sejlsportscenter danner ramme for stævneadministration og alle sociale aktiviter for deltagere og frivillige ligesom flere af sejlerne bor i sejlsportscentrets værelser og har både stående i bådhallerne.

Far og datter: OL sejlerne Lerche Buhl gør sin Contenderjolle klar flankeret af sin far, Per H Hansen, begge Aarhus SejlklubOg det er ideelle rammer, der møder sejlerne på en sådan lidt grå regnvejrsdag – sejlsportscentret rummer nemt alle sejlerne og de frivillige til morgenmad, skippermøder og den store gallamiddag lørdag aften.

Ikke mindst er flere af de medfølgende familiemedlemmer begejstrede for sejlsportscentret, en tysk sejler har således medbragt hustru og deres kun 3 måneder gamle baby og det er en begejstret mor som ser sig omkring “her kan jeg have en rigtig dejlig og ikke minst varm dag med min baby, og ovenikøbet følge med i hvordan det går på vandet med min mand” udbryder hun siddende i den komfortable sofa i gæste-loungen med udsigt udover kapsejladsbanen.

“Kiel ist kaput” siger en anden tysker; “Aarhus er det nye europæiske sejlsportsmekka”.

Og vi er jo tilbøjelige til at give ham ret 🙂

 

 

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail