Det skal du opleve til VM – søndag d. 12. august

Det skal du opleve til VM - søndag d. 12. august

Spændende finaledag venter med danske finalister med i front

SØNDAG D. 12. AUGUST
Følg med når de sidste spændende medaljesejladser bliver afviklet for RS:X M/K (windsurfing) og Nacra 17. Det kan ses på VM’s storskærme på Århus Ø eller på DR1 fra kl. 14.45 til 16.30.

Fra klokken 15.27 kan du se Nacra 17 teamet Christian Peter Lübeck og Lin Ea Cenholt kæmpe for en plads på podiet. Vores danske vindsurfer Lærke Buhl-Hansen kvalificerede sig desværre ikke til kampen om medaljerne til VM, men som vores eneste kvindelige RS:Xer på topniveau, er hun stadig vores storfavorit til at trække en OL-billet.

Medaljeceremonien foregår ved tribunen på Jette Tikjøbs Plads ca. kl. 17.00

Søndag er sidste VM festdag, så kom frisk og deltag i løjerne

Oplev forsvarets redningshelikopter Merlin i aktion kl. 10.45
På VMs sidste dag vil forsvaret demonstrere en redningsaktion. Det bliver en spektakulær og sjælden oplevelse, som egner sig for alle i familien, selv de mindste. Demonstrationen: foregår på Jette Tikjøbs Plads.

Eskadrille 722 har gennem årene reddet mange nødstedte på havet, ydet lægehjælp og foretaget patienttransport.

Læs mere om eskadrillen på forsvarets hjemmeside.

Programmet for scenen ved kystpromenaden
Kl. 11.00 – 12.00  Aarhus Brassband
Kl. 12.30 – 13.15 Risskov koret
Kl. 13.30 – 14.10 PA Børnetrylleshow. Humoristiske tryllerier
Kl. 14.30 – 15.20 Blue Men Convention, Aarhusiansk duo
Kl. 16.00 – 17.00 Politiets Bigband

Åbent skib på Mette Miljø
Fra kl. 11 kan du gratis komme ombord på Mette Miljø. Skibet ligger til kaj ved Mellemarmen. Skibet er med i vagtordningen mod olieforurening og skal være klar til afgang med en times varsel. Dette gælder også under VM i Sejlsport.

Aarhus Søfartsmuseum byder på gratis adgang fra kl. 11
Museet, som ligger ved på Hveensgade ved Pier 3, holder midlertidigt til i forskellige container. Det drives af frivillige, som håber på en mere permanent plads til museet. Hvis du er interesseret i at høre om Aarhus Havns historie og se navigationsinstrumenter, så kig ind.
Kl. 13 er der foredrag om havnen og søfartens historie.

Sejltur med slæbebåden Jakob
Du kan komme tættere på sejladsen, hvis du tager en tur med slæbebåden Jakob, som drives af fonden Jakob.
Det koster 150 kr. pr. Person. Der sejles ud fra havnepladsen lige ud for Dokk1.

Der sejles ca. kl. 12, 14 og 16. Mød op 15 minutter før.

Billetter kan købes her.

(billederne herunder, og mange flere, kan ses på vores Skyfish-konto – både fra sporten og folkefesten. Du er velkommen til at dele dem, nå du krediterer Hempel VM i sejlsport Aarhus 2018)

Hvilke sejlere og surfere kommer i aktion søndag?

Nacra 17 kl. 15.27
Danmark bliver ved medaljesejladsen i Nacra 17-klassen repræsenteret af:

  •  Lin Ea Cenholt – Christian Peter Lübeck

Sådan får du det hele med

Først og fremmest kan du få et overblik over alle deltagerne her og se, hvor de kommer fra. Derudover er det selvfølgelig interessant at følge med i resultaterne løbende. Det kan du gøre her på den side, som World Sailing har dedikeret til VM: aarhus2018.sailing.org/results. Du finder også nyheder på aarhus2018.sailing.org/news

Se den fulde tidsplan for sejladserne her, men husk at der kan komme ændringer uden varsel. Vil du rigtig nørde igennem med sporten, kan du hoppe over på SAP Sailing Analytics. Her finder du bl.a. live tracking, sailor analytics, live vejrdata og status for sejladserne.

Hvis du ikke er så heldig at være i Aarhus, hvor du kan se sejladserne live eller på storskærm fra vores stadion, kan du se med online. DR sender live fra de indledende sejladser her: dr.dk/live/nyheder/sporten/live-vm-sejlsport. Udvalgte sejladser bliver også sendt direkte på DRs kanaler fra d. 4. august. Derudover sender DR1 alle medaljesejladserne live.

De indledende sejladser vises mellem kl. 12.00 og 17.00 mens medaljesejladserne d. 9. – 12. august ligger mellem kl. 13.45 og 16.30 – dog med mulighed for udsættelse pga. vindforholdene.

Storskærm ved tribunen

På storskærmen ved Tribunen for enden af Bernard Jensens boulevard vises Live tv hver dag fra kl. 13.45 – 16.30. Program:

12. august: Nacra 17, RS:X M/K

Billeder og sociale medier

Under et verdensmesterskab som det her, bliver der taget rigtig mange billeder. Vi udvælger løbende de bedste og lægger dem ud på platformen, Skyfish. Du kan se med her: skyfish.com/p/aarhus2018. Du er velkommen til at downloade billederne.

For løbende opdateringer kan du som altid følge med på vores danske Facebook og på Instagram. Derudover kan du følge med på World Sailings kanaler:

Facebook – facebook.com/worldsailingofficial
Instagram – instagram.com/worldsailingofficial
Twitter – @worldsailing

Vores officielle hashtag er #aarhus2018 – på Instagram kan du se mange af sejlernes billeder, når du søger på hashtagget.

Hos World Sailing kan du også finde et videoarkiv med masser af lækkert materiale: aarhus2018.sailing.org/watch

Glæd dig til endnu en spændende dag i sejlsportens tegn her i Aarhus.

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail