Fem arkitekter skal komme med forslag til Aarhus Internationale Sejlsportscenter

Fem arkitekter skal komme med forslag til Aarhus Internationale Sejlsportscenter

Fonden Aarhus Internationale Sejlsportscenter har efter prækvalifikation udpeget fem arkitektteams til at konkurrere om at udforme det kommende sejlsportscenter i Aarhus.

De fem teams er (uprioriteret)

Arkitema Architects K/S – Sloth-Møller A/S – Arkitema Plan og Landskab
C.F. Møller Danmark A/S – NIRAS A/S
entasis as – Praksis Arkitekter ApS – Henry Jensen A/S Schønherr A/S
RUBOW arkitekter a/s – Reiulf Ramstad Arkitekter A/S – Oluf Jørgensen A/S DHI Havnespecialister
schmidt hammer lassen architects k/s – Buro Happold ApS – MIST+grassat I/S

De fem udvalgte teams får cirka 2 ½ måneder til at udarbejde deres forslag til det kommende sejlsportscenter, hvorefter vinderforslaget vil blive udpeget ultimo december 2013.

Sejlsportscenteret har været undervejs i flere år. Visionen blev første gang optaget i Aarhus Kommunes Sport og Fritidspolitik i 2009 og Aarhus Kommune har efterfølgende afsat en byggegrund til sejlsportscentret på den nordlige del af Pier 4 i bydelen Aarhus Ø ved indsejlingen til Aarhus Lystbådehavn.

Sejlsportscentret skal rumme en lang række sejlsportslige aktiviteter, lige fra skole-, ungdoms- og talentsejlads til de olympiske landsholdsejleres aktiviteter. Udover Aarhus Kommune, støttes visionen blandt andet af Dansk Sejlunion, Team Danmark, Sailing Aarhus mfl.

I 2012 modtog Fonden Aarhus Internationale Sejlsportscenter en donation fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal til at afholde en arkitektkonkurrence.

I slutningen af 2012 blev COWI A/S valgt som konkurrencerådgiver og processen med at gennemføre projektkonkurrencen blev sat i gang primo 2013.

Fonden Aarhus Internationale Sejlsportscenter er en selvejende institution, stiftet til at varetage projektkonkurrence, opførsel og drift af det Internationale Sejlsportscenter i Aarhus.  Bestyrelsen er udpeget af initiativtagerne bag Sejlsportscentret med Hans Skou som formand. Øvrige bestyrelsesmedlemmer er H.C. Hansen, Hans Natorp, Torben Houborg, Niels Frølund og Michael Vogelius.  Sailing Aarhus fungerer som fondsbestyrelsens sekretariat.

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail