Tirsdag: Endnu en dag med masser af sejlsport

Tirsdag: Endnu en dag med masser af sejlsport

Dette skal du opleve tirsdag:

Anne Marie Rindom er tilbage efter et velfortjent hvil og klar til at forsvare førstepladsen i Laser Radial. Glæd dig til at følge Laser-klassen og Laser Radial på DR1 eller storskærmene her ved Aarhus Internationale Sejlsportscenter på  Aarhus Ø. Find det danske flag frem klokken 14.30, hvor du kan se Anne Marie Rindom sejle. Du kan se alle sejladserne direkte på DR1 fra kl. 12.00 til 17.00.

Grundet ustabil og manglende vind mandag eftermiddag blev flere sejladser udskudt. Det drejer sig bl.a. om Finn, 49er og 470. Sejlads-afviklingen arbejder lige nu på en ny afviklingsplan for de kommende dage. Hold dig opdateret her og på vores facebook-side.

Fantastisk folkefest

Besøg sejlbåden Oceans of Hope
Oceans of Hope har sejlet jorden rundt med en besætning af mennesker med sygdommen sklerose. Mød flere af jordomsejlerne og initiativtageren af projektet, lægen Mikkel Anthonisen, fra klokken 10.00.

Kom med på vandet
Kom med på en kort sejltur på 15 minutter i de indre havnebassiner – selvfølgelig sammen med en erfaren sejler. Sejlklubberne sætter deres forskellige både i vandet, så du får mulighed for at tage skridtet udover kajkanten. Du tilmelder dig aktiviteten i teltet på Havnepladsen, og aktiviteten starter klokken 10.00.

Bliv klogere på Stillehavets søfolk og se en af verdens hurtigste traditionelle sejlbåde
På havnen under VM i Aarhus deltager Moesgaard Museum med en pop-up udstilling om Stillehavets søfolk, og museets fagfolk vil komme sejlende i en traditionel sejlbåd fra Stillehavet. Besøg museet fra klokken 10.00.

Bliv klogere på ‘havfald’ og hvordan du kan hjælpe
Mød Havmiljøvogterne, som beretter om ”havfald” og olieforurening og deres landsdækkende kampagne for at holde havene rene. Hør også om den nye juniorklub for børn mellem 8 – 12 år, som kan blive meldt til af en havmiljøvogter. Mød Havmiljøvogterne fra klokken 10.00.

Besøg de lækre mad- og drinksboder og få en oplevelse med i købet
Der er noget for enhver smag – lige meget om du er til de store grillede burgere, til veganske alternativer eller til en god oplevelse. Du kan f.eks. blende din egen smoothie vha. energi genereret på cykel eller gå ombord på Café Sokrates, det fine gamle træskib der sejler som vinden blæser, men ofte ligger i havn ved lystbådehavnen. Ølteltet har åbent til klokken 22.00.

Hvilke sejlere og surfere kommer i aktion mandag?

(vær opmærksom på ændringer pga. mandagens manglende vind – følg med online i løbet af tirsdag)

Nacra 17 Kl. 12.00
Med en fart på op til 55 kilometer i timen, er Nacra 17 en af de hurtigste bådtyper til VM, og her har vi følgende 5 danske par:

 • Lin Ea Cenholt – Christian Peter Lübeck
 • Anne-Line Lyngsø – Jakob Faarvang
 • Josephine Frederiksen – Christian Justesen
 • Josefine Nøjgaard – Jesper Vogelius
 • Mathias Bruun Borreskov – Laura Kragh Frederiksen

Finnjolle Kl. 12.00
Finnjollen kræver stor fysisk udholdenhed, langvarig og hård træning, samt psykisk balance. Finnjollen giver sandsynligvis den reneste form for atletisk kapsejlads og tiltrækker nogle af verdens bedste sejlere, givetvis fordi den giver et sandt billede af sejlfærdigheder.Den eneste dansker, der konkurrerer i disciplinen, er:

 • André Højen Christiansen

470 W (kvinder) Kl. 12.00
470-jollen er kendetegnet ved et ret simpelt design og måler netop 470 cm. Jollen sejles af to relativt små personer med gasten i trapez. Der er ingen danskere med i denne disciplin.

RS:X M (vindsurfing mænd) Kl. 12.00
RS:X er den olympiske windsurfing-klasse, og brættet kan konkurrere fra næsten vindstille til vind på 15 meter i sekundet. Brættet skyder høj fart, og der stilles store krav til sejlerens kondition og fysik. Danmark er repræsenteret af følgende surfer:

 • Sebastian Fleischer

Laser standard Kl. 12.00
Laser standard er verdens mest udbredte enmandsjolle. Bådens konstruktion stiller store krav til sejlerens udholdenhed – ikke mindst evnen til at ”hænge” jollen fladt. Til at gøre det har Danmark følgende sejler:

 • Christian Rost

Laser Radial Kl. 12.20
Laser Radial er den kvindelige version af laserjollen, og Danmark har i en årrække markeret sig internationalt i Laser Radial. Danmark er i Laser Radial præsenteret af følgende 4 sejlere:

 • Anne-Marie Rindom
 • Anna Munch
 • Julie Erhardsen
 • Michala Høeg Norsell

470 M (mænd) Kl. 14.30
470-jollen er kendetegnet ved et ret simpelt design og måler netop 470 cm. Jollen sejles af to relativt små personer med gasten i trapez. Der er ingen danskere med i denne disciplin.

RS:X W (vindsurfing kvinder) Kl. 14.30
Den kvindelige version af RS:X har et mindre sejl end mændenes version. Her er Danmark blot repræsenteret af en enkelt surfer:

 • Lærke Buhl-Hansen

Sådan får du det hele med

Først og fremmest kan du få et overblik over alle deltagerne her og se, hvor de kommer fra. Derudover er det selvfølgelig interessant at følge med i resultaterne løbende. Det kan du gøre her på den side, som World Sailing har dedikeret til VM: aarhus2018.sailing.org/results. Du finder også nyheder på aarhus2018.sailing.org/news

Se den fulde tidsplan for sejladserne her, men husk at der kan komme ændringer uden varsel. Vil du rigtig nørde igennem med sporten, kan du hoppe over på SAP Sailing Analytics. Her finder du bl.a. live tracking, sailor analytics, live vejrdata og status for sejladserne.

Hvis du ikke er så heldig at være i Aarhus, hvor du kan se sejladserne live eller på storskærm fra vores stadion, kan du se med online. DR sender live fra de indledende sejladser her: dr.dk/live/nyheder/sporten/live-vm-sejlsport. Udvalgte sejladser bliver også sendt direkte på DRs kanaler fra d. 4. august. Derudover sender DR1 alle medaljesejladserne live.

De indledende sejladser vises mellem kl. 11.45 og 17.00 mens medaljesejladserne d. 9. – 12. august ligger mellem kl. 14.00 og 16.15 – dog med mulighed for udsættelse pga. vindforholdene.

Storskærm ved tribunen

På storskærmen ved Tribunen for enden af Bernard Jensens boulevard vises Live tv på hver dag fra 12.00 – 16.00. Program:

7. august: Laser og Laser Radial
8. august: 49er og 49erFX
9. august: Finn, 470 M/K
10. august: Nacra 17, Laser og Laser Radial
11. august: 49er, 49erFX, Kitebording M/K
12. august: Nacra 17, RS:X M/K

Billeder og sociale medier

Under et verdensmesterskab som det her, bliver der taget rigtig mange billeder. Vi udvælger løbende de bedste og lægger dem ud på platformen, Skyfish. Du kan se med her: skyfish.com/p/aarhus2018. Du er velkommen til at downloade billederne.

For løbende opdateringer kan du som altid følge med på vores danske Facebook og på Instagram. Derudover kan du følge med på World Sailings kanaler:

Facebook – facebook.com/worldsailingofficial
Instagram – instagram.com/worldsailingofficial
Twitter – @worldsailing

Vores officielle hashtag er #aarhus2018 – på Instagram kan du se mange af sejlernes billeder, når du søger på hashtagget.

Hos World Sailing kan du også finde et videoarkiv med masser af lækkert materiale: aarhus2018.sailing.org/watch

Glæd dig til endnu en spændende dag i sejlsportens tegn her i Aarhus.

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail