Det skal du opleve til VM – onsdag d. 8. august

Det skal du opleve til VM - onsdag d. 8. august

I morgen kommer der vind I sejlene for tre bådklasser, og flere danskere er med.

ONSDAG D. 8. AUGUST

Fra tribunen for enden af Bernard Jensens boulevard kan du se 49er, 49erFX, imens Laser Radial, Laser Standard og Formula Kite (kitesurfing) for både mænd og kvinder sejler lidt længere ude på Aarhusbugten. 49er og 49erFX kan også følges på storskærm. Kom og hep på Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen, der pt. ligger nummer 1. i deres bådklasse, samt alle de andre danskere fra kajen, eller følg dem hjemmefra, når DR1 sender fra klokken 12.

KOM MED PÅ VANDET
Har du lyst til at komme på vandet, så er der masser af muligheder:

Få en tur med miljøkanoen
Bekæmp skrald og få en tur I en kano samtidig. Kajak- og kanoklubben GoPaddle giver en gratis tur I miljøkanoen fra klokken 10 ved Flemming Bamse Jørgensens Plads.

Oplev havnebassinerne fra vandet
Sejlklubberne sætter deres forskellige både I vandet, og du har mulighed for at komme med. Fra Havnepladsen sejler erfarne sejlere ud på en 15 minutters tur rundt I Aarhus’ havnebassiner. Det er fra klokken 10, og det er gratis.

Vær kaptajn på dit eget (model)skib
Det er ikke nemt at være skipper, prøv selv. Fra Havnepladsen kan du låne en fjernstyret modelbåd, som du kan kan prøve at sejle I havnebassinerne. Bådene kan lånes I teltet fra klokken 10.

Lav dit eget reb
Hvordan laver man et reb, der har en trækkraft på 500 kg? Få svar på det og prøv det selv, når Fregatten Jylland inviterer til rebslagning på Kystpromenaden fra klokken 10.

Legeskibet inviterer til Leg på Kajen ved DOKK1
Udover et hav af lege fra livet til søs, kan du hos Legeskibet prøve kræfter med en masse gratis aktiviteter – lige fra klatring og forhindringsbaner til dans og gode gamle træspil. Besøg også selve Legeskibet og få et indblik i en ægte sømands hverdag.

(billederne herunder, og mange flere, kan ses på vores Skyfish-konto – både fra sporten og folkefesten. Du er velkommen til at dele dem, nå du krediterer Hempel VM i sejlsport Aarhus 2018)

Hvilke sejlere og surfere kommer i aktion onsdag?

Laser standard Kl. 12.00
Laser standard er verdens mest udbredte enmandsjolle. Bådens konstruktion stiller store krav til sejlerens udholdenhed – ikke mindst evnen til at ”hænge” jollen fladt. Til at gøre det har Danmark følgende sejler:

 • Christian Rost

Laser Radial Kl. 12.10
Laser Radial er den kvindelige version af laserjollen, og Danmark har i en årrække markeret sig internationalt i Laser Radial. Danmark er i Laser Radial præsenteret af følgende 4 sejlere:

 • Anne-Marie Rindom
 • Anna Munch
 • Julie Erhardsen
 • Michala Høeg Norsell

49er Kl. 12.00
49eren er en bådklasse, der altid er god for spektakulære dramaer, som ikke slutter, før bådene har krydset målstregen. Derudover er det her, at danskerne er bedst repræsenteret med hele 9 danske par:

 • Jonas Warrer – Jakob Precht Jensen
 • Frederik Rask – Marcus Bay
 • Mads Emil Lübeck – Nikolaj Hoffmann Buhl
 • Michael Hansen – Mathias Lehm Sletten
 • Joakim Salskov-Iversen – Anders Bigum
 • Daniel Nyborg – Sebastian Wright Olsen
 • Klaes Meier-Andersen – Carl Emil Baad
 • Daniel Bjørnholt – Nicklas Heide-Jørgensen
 • Philip Lyngbæk – Laurits Vinter

49erFX Kl. 12.00
49ERFX er den kvindelige version af 49eren. Siden klassen blev introduceret, har Danmark haft to-tre besætninger med i den absolutte verdenstop, og til VM i Aarhus bliver Danmark repræsenteret af følgende 4 danske par:

 • Jena Mai Hansen – Katja Salskov-Iversen
 • Ida Marie Baad – Marie Thusgaard
 • Anne-Julie Foght Schütt – Iben Nielsby
 • Johanne Schmidt – Andrea Schmidt

Klokken 14.30 FORMULA KITE M / K
I den kvindelig kitesurf-klasse er Danmark repræsenteret af en enkelt kvinde:

 • Stine Juhl Jensen

Sådan får du det hele med

Først og fremmest kan du få et overblik over alle deltagerne her og se, hvor de kommer fra. Derudover er det selvfølgelig interessant at følge med i resultaterne løbende. Det kan du gøre her på den side, som World Sailing har dedikeret til VM: aarhus2018.sailing.org/results. Du finder også nyheder på aarhus2018.sailing.org/news

Se den fulde tidsplan for sejladserne her, men husk at der kan komme ændringer uden varsel. Vil du rigtig nørde igennem med sporten, kan du hoppe over på SAP Sailing Analytics. Her finder du bl.a. live tracking, sailor analytics, live vejrdata og status for sejladserne.

Hvis du ikke er så heldig at være i Aarhus, hvor du kan se sejladserne live eller på storskærm fra vores stadion, kan du se med online. DR sender live fra de indledende sejladser her: dr.dk/live/nyheder/sporten/live-vm-sejlsport. Udvalgte sejladser bliver også sendt direkte på DRs kanaler fra d. 4. august. Derudover sender DR1 alle medaljesejladserne live.

De indledende sejladser vises mellem kl. 12.00 og 17.00 mens medaljesejladserne d. 9. – 12. august ligger mellem kl. 14.00 og 16.15 – dog med mulighed for udsættelse pga. vindforholdene.

Storskærm ved tribunen

På storskærmen ved Tribunen for enden af Bernard Jensens boulevard vises Live tv på hver dag fra 12.00 – 16.00. Program:

8. august: 49er og 49erFX
9. august: Finn, 470 M/K
10. august: Nacra 17, Laser og Laser Radial
11. august: 49er, 49erFX, Kitebording M/K
12. august: Nacra 17, RS:X M/K

Billeder og sociale medier

Under et verdensmesterskab som det her, bliver der taget rigtig mange billeder. Vi udvælger løbende de bedste og lægger dem ud på platformen, Skyfish. Du kan se med her: skyfish.com/p/aarhus2018. Du er velkommen til at downloade billederne.

For løbende opdateringer kan du som altid følge med på vores danske Facebook og på Instagram. Derudover kan du følge med på World Sailings kanaler:

Facebook – facebook.com/worldsailingofficial
Instagram – instagram.com/worldsailingofficial
Twitter – @worldsailing

Vores officielle hashtag er #aarhus2018 – på Instagram kan du se mange af sejlernes billeder, når du søger på hashtagget.

Hos World Sailing kan du også finde et videoarkiv med masser af lækkert materiale: aarhus2018.sailing.org/watch

Glæd dig til endnu en spændende dag i sejlsportens tegn her i Aarhus.

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail