Det skal du opleve til VM – torsdag d. 9. august

Det skal du opleve til VM - torsdag d. 9. august

I morgen torsdag er vi klar med de første afgørende medaljesejladser.

TORSDAG D. 9. AUGUST

Efter en stille onsdag, hvor alle sejlere har ventet på vind, er vi klar med en torsdag, hvor Finnjollerne og 470 mænd og kvinder er klar til deres medaljesejladser. Laser og Laser Radial med danske Anne-Marie Rindom i spidsen tager en pause og kommer tilbage fredag, men Nacra 17 og 49erFX / 49er er klar med spændende og afgørende sejladser inden deres medaljesejladser lørdag og søndag. Følg med på storskærmene fra kl. 12 til 16.30 når vi viser Finnjollernes medaljesejlads og Windsurfing (RS:X M) med danske Sebastian Fleischer, eller på DR1 fra kl. 13.45 – 16.30.

HAVNEFESTEN ER KLAR MED OPLEVELSER

Kom og prøv Virtual Regatta
Prøv det nyeste inden for E-sport, Virtual Regatta, på havnepladsen. Her sejler du kapsejlads imod 5 andre modstandere med hver jeres tablet. Du vinder ved at være den bedste til at aflæse og beregne vinden og bedst får lagt den rette kurs. Den virtuelle kapsejlads bliver vist på storskærm, og der vil være præmier til vinderne.

Få et unikt indblik i livet ombord på et gammelt træskib
Kom og prøv at hejse sejl, binde knob, kaste med redningsreb, afprøve en redningsflåde og sejle mellem sømærker på land. Aarhus Træskibshavn tilbyder en god snak, hyggelig atmosfære, samt sjov og læring for store som små.
Lad dig blive fanget af den maritime atmosfære imellem kl. 10-17 (Ølteltet har åbent indtil 22.00).

Prøv den Argentinske tango
Tango Malevaje er Jyllands eneste professionelle tangoskole med base i Aarhus. Tango Malevaje giver en prøve på den mest sublime af alle pardanse – den argentinske tango. Hvis du har mod og lyst, så har du mulighed for at afprøve egne evner ud i tangoens verden på scenen ved Sejlsportscentret fra kl. 13.45.

Få sug i maven på Aarhusbugten med Searangers
I Searangers special-designede RIBs kan du opleve havet og VM-eventyret fra første parket, da du sidder meget tæt på vandlinjen og derfor ser byen, havets dyr og ikke mindst VM i sejlsport helt nede i øjenhøjde. Hver dag fra kl. 17 i perioden 3. til 12. august. Turene varer ca. 1 time og koster 300 DKK pr. person.

Forkæl dine ører med bandet Love Shop
Det danske band Love Shop, som sidste år fejrede 25 års jubilæum, viser idag, hvad de kan, når de går på scenen ved Sejlsportscentret. Love Shops musik er dansk electro-pop-rock og er herlig upbeat på en måde, så alle kan være med.
Bandet gi’r den gas imellem kl. 17-20.

Besøg de lækre mad- og drinksboder og få en oplevelse med i købet
Der er en god oplevelse og noget for enhver smag i vente – lige meget om du er til de store grillede burgere eller de veganske alternativer. Du kan eksempelvis blænde din egen smoothie med energi genereret på cykel. Smage en moderne, hjemmelavet og økologisk koldskål eller gå ombord på Café Sokrates – det fine gamle træskib, der sejler, som vinden blæser, men ofte ligger i havn ved Lystbådshavnen.

(billederne herunder, og mange flere, kan ses på vores Skyfish-konto – både fra sporten og folkefesten. Du er velkommen til at dele dem, nå du krediterer Hempel VM i sejlsport Aarhus 2018)

Hvilke sejlere og surfere kommer i aktion torsdag?

Nacra 17 Kl. 12.00
Med en fart på op mod 55 kilometer i timen, er Nacra 17 en af de hurtigste bådtyper til VM, og her har vi følgende 5 danske par:

 • Lin Ea Cenholt – Christian Peter Lübeck
 • Anne-Line Lyngsø – Jakob Faarvang
 • Josephine Frederiksen – Christian Justesen
 • Josefine Nøjgaard – Jesper Vogelius
 • Mathias Bruun Borreskov – Laura Kragh Frederiksen
 • Natacha Violet Saouma – Marcus Piron Kirketerp

49er Kl. 12.00
49eren er en bådklasse, der altid er god for spektakulære dramaer, som ikke slutter, før bådene har krydset målstregen. Derudover er det her, at danskerne er bedst repræsenteret med hele 9 danske par:

 • Mads Emil Lübeck – Nikolaj Hoffmann Buhl
 • Frederik Rask – Marcus Bay
 • Jonas Warrer – Jakob Precht Jensen
 • Michael Hansen – Mathias Lehm Sletten
 • Daniel Nyborg – Sebastian Wright Olsen
 • Klaes Meier-Andersen – Carl Emil Baad
 • Joakim Salskov-Iversen – Anders Bigum
 • Daniel Bjørnholt – Nicklas Heide-Jørgensen
 • Philip Lyngbæk – Laurits Vinter

49erFX Kl. 12.00
49ERFX er den kvindelige version af 49eren. Siden klassen blev introduceret, har Danmark haft to-tre besætninger med i den absolutte verdenstop, og til VM i Aarhus bliver Danmark repræsenteret af følgende 4 danske par:

 • Jena Mai Hansen – Katja Salskov-Iversen
 • Ida Marie Baad – Marie Thusgaard
 • Anne-Julie Foght Schütt – Iben Nielsby
 • Johanne Schmidt – Andrea Schmidt

RS:X M Kl. 12.00
RS:X er den olympiske windsurfing-klasse, og brættet kan konkurrere fra næsten vindstille til vind på 15 meter i sekundet. Brættet skyder høj fart, og der stilles store krav til sejlerens kondition og fysik. Danmark er repræsenteret af surfer:

 • Sebastian Fleischer

RS:X W Kl. 12.10
Den kvindelige version af RS:X har et mindre sejl end mændenes version. Her er Danmark repræsenteret af surfer:

 • Lærke Buhl-Hansen

Sådan får du det hele med

Først og fremmest kan du få et overblik over alle deltagerne her og se, hvor de kommer fra. Derudover er det selvfølgelig interessant at følge med i resultaterne løbende. Det kan du gøre her på den side, som World Sailing har dedikeret til VM: aarhus2018.sailing.org/results. Du finder også nyheder på aarhus2018.sailing.org/news

Se den fulde tidsplan for sejladserne her, men husk at der kan komme ændringer uden varsel. Vil du rigtig nørde igennem med sporten, kan du hoppe over på SAP Sailing Analytics. Her finder du bl.a. live tracking, sailor analytics, live vejrdata og status for sejladserne.

Hvis du ikke er så heldig at være i Aarhus, hvor du kan se sejladserne live eller på storskærm fra vores stadion, kan du se med online. DR sender live fra de indledende sejladser her: dr.dk/live/nyheder/sporten/live-vm-sejlsport. Udvalgte sejladser bliver også sendt direkte på DRs kanaler fra d. 4. august. Derudover sender DR1 alle medaljesejladserne live.

De indledende sejladser vises mellem kl. 12.00 og 17.00 mens medaljesejladserne d. 9. – 12. august ligger mellem kl. 13.45 og 16.30 – dog med mulighed for udsættelse pga. vindforholdene.

Storskærm ved tribunen

På storskærmen ved Tribunen for enden af Bernard Jensens boulevard vises Live tv hver dag fra kl. 12.00 – 16.00. Program:

9. august: Finn, 470 M/K, RS:X M
10. august: Nacra 17, Laser og Laser Radial
11. august: 49er, 49erFX, Kitebording M/K
12. august: Nacra 17, RS:X M/K

Billeder og sociale medier

Under et verdensmesterskab som det her, bliver der taget rigtig mange billeder. Vi udvælger løbende de bedste og lægger dem ud på platformen, Skyfish. Du kan se med her: skyfish.com/p/aarhus2018. Du er velkommen til at downloade billederne.

For løbende opdateringer kan du som altid følge med på vores danske Facebook og på Instagram. Derudover kan du følge med på World Sailings kanaler:

Facebook – facebook.com/worldsailingofficial
Instagram – instagram.com/worldsailingofficial
Twitter – @worldsailing

Vores officielle hashtag er #aarhus2018 – på Instagram kan du se mange af sejlernes billeder, når du søger på hashtagget.

Hos World Sailing kan du også finde et videoarkiv med masser af lækkert materiale: aarhus2018.sailing.org/watch

Glæd dig til endnu en spændende dag i sejlsportens tegn her i Aarhus.

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail