Det skal du opleve til VM – fredag d. 10. august

Det skal du opleve til VM - fredag d. 10. august

Der er lagt op til en spændende dag, men mulighed for dansk medalje

FREDAG D. 10. AUGUST

Nu ruller de spændende medaljesejladser for alvor over skærmen, så husk at følge med, når vi viser Laser Standard og Laser radial, hvor danske Anne-Marie Rindom kæmper for en pladsering på podiet. Det sendes direkte på DR1 og på VM’s storskærme i Aarhus fra kl. 13.45-16.30. Kvindernes RS:X (windsurfing), med danske Lærke Buhl-Hansen kan følges på storskærm ved tribunen på Århus Ø allerede fra kl. 12.00 og Nacra 17 går på sidst på eftermiddagen.

Dagens medaljeceremoni foregår ved tribunen på Jette Tikjøbs Plads ca. kl. 16.45, hvor du kan være med til at fejre vinderen.

Glæd dig til en dag med masser af vind til sejlerne.

HAVNEFESTEN ER KLAR MED OPLEVELSER

SPOT Festival sørger for hyggelig sommerstemning med to koncerter
Du kan opleve den dansk-engelsk-jamaicanske sangerinde Iris Gold. Hun har boet i London, hvor hun blandt andet har optrådt med store navne som Miguel, Blur, Taylor Swift og Robbie Williams. Iris Gold er nu tilbage, hvor det hele startede og klar til at slå igennem på dansk grund kl. 17.

Du kan også opleve det danske band Barselona. De unge drenge har spillet på både Roskilde Festival og SmukFest i 2017. Bandet blev også i 2017 udpeget som ”Breakin’ Sound” af musikmagasinet Soundvenue, og deres debut-ep, “Drengepop”, rangerer på GAFFAs Top 10-udgivelser i 2017. Koncerten starter kl. 19.

Kom ud at sejle ombord på det 70 meter lange Tall Ship, The Gulden Leeuw
Få førsteparket, når der konkurreres om medaljer på Aarhusbugtens vande og mærk adrenalinen pumpe og skumsprøjtet på kinden fra dækket af et af Tall Ships smukkeste skibe, The Gulden Leeuw. Turen foregår i et tempo, hvor hele familien kan være med, og hvor der er tid til at nyde naturen, vandet og skibet i al sin pragt. Sejlturen starter kl. 13.30, varer ca. 2,5 time, og koster 200 kroner per person. Køb billet her: https://billet.aarhus.dk/aarhus-events/sunta/

Kom med på rotur i Havnebassinet
De lokale roklubber ror ind i Havnebassinet, og de tager deres robåde, instruktører og redningsveste med, så du kan komme med ud i bådene og opleve, hvordan det føles at ro. Du kan møde repræsentanter fra Aarhus Roklub, Roklubben Ara og Studenternes Roklub. Arrangementet er gratis, finder sted i Havnebassinet mellem springvandet og Tolbods-bygningen og er åbent fredag, lørdag og søndag mellem kl. 10-17.

Kunstnerisk og maritim workshop i kunstcamperen
Mød Aarhus Billed- og Medieskole på havnen, som har fundet værktøjet frem og holder klar i Kunstcamperen til at tage imod kreative legebørn i alle aldre. Vi skal lege med vind og vand. Kom forbi – alle er velkomne fra kl. 11.

Besøg de lækre mad- og drinksboder og få en oplevelse med i købet
Der er noget for enhver smag – lige meget om du er til de store grillede burgere, til veganske alternativer eller til en god oplevelse. Du kan eksempelvis blende din egen smoothie med energi, der er genereret på cykel, eller du kan gå ombord på det fine gamle træskib Café Sokrates, der sejler som vinden blæser, men ofte ligger i havn ved lystbådehavnen. Ølteltet har åbent til klokken 22.00.

(billederne herunder, og mange flere, kan ses på vores Skyfish-konto – både fra sporten og folkefesten. Du er velkommen til at dele dem, nå du krediterer Hempel VM i sejlsport Aarhus 2018)

Hvilke sejlere og surfere kommer i aktion fredag?

Nacra 17 kl. 12.00
Med en fart på op mod 55 kilometer i timen, er Nacra 17 en af de hurtigste bådtyper til VM, og her har vi følgende 6 danske par:

  •  Lin Ea Cenholt – Christian Peter Lübeck
  •  Anne-Line Lyngsø – Jakob Faarvang
  • Josephine Frederiksen – Christian Justesen
  • Josefine Nøjgaard – Jesper Vogelius
  • Mathias Bruun Borreskov – Laura Kragh Frederiksen
  • Natacha Violet Saouma – Marcus Piron Kirketerp

Laser Radial kl. 14.42
Laser Radial er den kvindelige version af laserjollen, og Danmark har i en årrække markeret sig internationalt i Laser Radial. Danmark er i Laser Radial præsenteret af følgende 5 sejlere:

  •  Anne-Marie Rindom

RS:X M kl. 12.00
RS:X er den olympiske windsurfing-klasse, og brættet kan konkurrere fra næsten vindstille til vind på 15 meter i sekundet. Brættet skyder høj fart, og der stilles store krav til sejlerens kondition og fysik. Danmark er repræsenteret af surfer:

  • Sebastian Fleischer

RS:X W kl. 12.00
Den kvindelige version af RS:X har et mindre sejl end mændenes version. Her er Danmark repræsenteret af surfer:

  • Lærke Buhl-Hansen

Sådan får du det hele med

Først og fremmest kan du få et overblik over alle deltagerne her og se, hvor de kommer fra. Derudover er det selvfølgelig interessant at følge med i resultaterne løbende. Det kan du gøre her på den side, som World Sailing har dedikeret til VM: aarhus2018.sailing.org/results. Du finder også nyheder på aarhus2018.sailing.org/news

Se den fulde tidsplan for sejladserne her, men husk at der kan komme ændringer uden varsel. Vil du rigtig nørde igennem med sporten, kan du hoppe over på SAP Sailing Analytics. Her finder du bl.a. live tracking, sailor analytics, live vejrdata og status for sejladserne.

Hvis du ikke er så heldig at være i Aarhus, hvor du kan se sejladserne live eller på storskærm fra vores stadion, kan du se med online. DR sender live fra de indledende sejladser her: dr.dk/live/nyheder/sporten/live-vm-sejlsport. Udvalgte sejladser bliver også sendt direkte på DRs kanaler fra d. 4. august. Derudover sender DR1 alle medaljesejladserne live.

De indledende sejladser vises mellem kl. 12.00 og 17.00 mens medaljesejladserne d. 9. – 12. august ligger mellem kl. 13.45 og 16.30 – dog med mulighed for udsættelse pga. vindforholdene.

Storskærm ved tribunen

På storskærmen ved Tribunen for enden af Bernard Jensens boulevard vises Live tv hver dag fra kl. 12.00 – 16.00. Program:

10. august: RS:X K, Nacra 17, Laser og Laser Radial
11. august: 49er, 49erFX, Kitebording M/K
12. august: Nacra 17, RS:X M/K

Billeder og sociale medier

Under et verdensmesterskab som det her, bliver der taget rigtig mange billeder. Vi udvælger løbende de bedste og lægger dem ud på platformen, Skyfish. Du kan se med her: skyfish.com/p/aarhus2018. Du er velkommen til at downloade billederne.

For løbende opdateringer kan du som altid følge med på vores danske Facebook og på Instagram. Derudover kan du følge med på World Sailings kanaler:

Facebook – facebook.com/worldsailingofficial
Instagram – instagram.com/worldsailingofficial
Twitter – @worldsailing

Vores officielle hashtag er #aarhus2018 – på Instagram kan du se mange af sejlernes billeder, når du søger på hashtagget.

Hos World Sailing kan du også finde et videoarkiv med masser af lækkert materiale: aarhus2018.sailing.org/watch

Glæd dig til endnu en spændende dag i sejlsportens tegn her i Aarhus.

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail