Aarhus Internationale Sejlsportscenter i verdensklassen…

Aarhus Internationale Sejlsportscenter i verdensklassen...
I går var en god og smuk dag, hvor Aarhus – sådan helt officielt – fik sit nye internationale sejlsportscenter.

I strålende sol ankom Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik med sin hustru Kronprinsesse Mary til det Aarhus Internationale Sejlsportscenter. Det kongelige par var selv sejlet til Aarhus ombord på Kongeskibet Dannebrog og gav udtryk for, at det er helt naturligt at ankomme til Aarhus ad vandvejen.

Bestyrelsesformand Hans Skou bød velkommen med et stort smil, og han rettede særligt tak mod fondene, der har gjort det muligt at bygge sejlsportscentret, men også kronprinsparret, fordi de har valgt at være med til indvielsen:

– Vi er glade for, at kronprins Frederik og kronprinsesse Mary har valgt at kaste glans over sejlsportscentret, sagde han og fastslog, at vi er en søfarts- og sejlernation, og at det nu er gjort endnu mere muligt med et sejlsportscenter.

Han tilføjede også, at alle, store som små, er velkomne i huset, for “Det skal helst slides hurtigt”, som han sagde med et smil.

Præsidenten for den internationale sejlunion, Kim Andersen, steg sammen med Kronprinsen ombord på en af de to 49ere, der var stillet op i dagens anledning og sammen satte de Dannebrogs-spileren.

Efterfølgende sagde Kim Andersen: ”Ved hvert verdensmesterskab har vi været nødt til at sætte nye standarder, og jeg håber at det også bliver tilfældet her med det nye sejlsportscenter, specielt i forhold til hvordan vi transmitterer og forklarer vores sport på nye medier, så folk bedre kan forstå, hvad der foregår,” hvorefter han fortsatte:  ”Sejlsport bliver støttet af alle i Danmark – Kronprins Frederik konkurrerer i Farr 40 eller Dragon. Jeg har altid sagt, at Danmark ikke er et land men en kystlinje. Jeg er stolt over at vi kan vise den frem til hele verden.”

Udover de kongelige gæster sås repræsentanter fra de fire, store fonde der har bidraget til at sejlsportscentrets opførelse: AP Møller Fonden var repræsenteret ved Johan Uggla og Henrik Tvarnø, Salling Fondene var repræsenteret ved Jens Bjerg Sørensen og Karin Salling, Nordea-fonden var repræsenteret ved Louise Gade og Lokale & Anlægsfonden var repræsenteret ved Jakob Færch.

Derudover deltog det meste af Aarhus Byråd med Borgmester Jacob Bundsgaard og Kulturrådmand Rabih Azad- Achmed i spidsen lige som en lang række væsentlige nøglepersoner fra dansk og international idrætslivet.

Endeligt og ikke mindst deltog rigtigt mange sejlervenner, naboer, gæster, leverandører og erhvervsfolk i den officielle åbningen.

Herunder kan du se et par billeder fra indvielsen og flere kan ses på vores facebook side.

https://www.facebook.com/Sailing.Photo.Aarhus/photos/pcb.1820078838068528/1820075874735491/?type=3&theater

Vil du gerne se flere billeder? Så hop en tur over på vores facebook-side.
Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail