Invitation til officiel åbning af Aarhus Internationale Sejlsportscenter

Invitation til officiel åbning af Aarhus Internationale Sejlsportscenter

Onsdag d. 23. maj 2018 skrives der dansk sejlsportshistorie, når det helt nye Aarhus Internationale Sejlsportscenter officielt åbnes af Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik.

Kronprins Frederik, som selv er en ivrig sejler, er sammen med Kronprinsesse Mary med til åbningen, og de kongelige gæster får desuden selskab af sejlere fra nær og fjern, venner og naboer og ikke mindst de bidragsydere, som har gjort det muligt at realisere sejlsportscentret – og du er også inviteret!

Aarhus Internationale Sejlsportscenter er tegnet af arkitektfirmaet Entasis a/s og ligger på en af de smukkeste pletter i hele Aarhus med udsigt til både hav, by og skov på spidsen af Aarhus Ø.

De nye faciliteter er topmoderne og kommer til at spille en central rolle i dansk sejlsport, hvor faciliteterne er med til at fastholde og udbygge Danmarks position som vigtigste og dynamiske sejlsportsnationer i verden samt med til at udbrede sejlsport som fritids- og foreningsaktivitet for endnu flere børn og unge.

Aarhus Internationale Sejlsportscenter er allerede fuld af liv og aktivitet, som styrker bredden i sporten og giver et markant løft til dansk ungdoms-, talent- og elitesport – ikke kun i Aarhus, men i hele Danmark.

Inde bag de flotte glaspartier holder sejlsportscentrets medarbejdere til. De har fået selskab af det danske sejlerlandshold, ESAA elever, ungdoms og talentsejlere og snart flytter også folkeskolesamarbejdet ”Den Blå Skole” samt en række andre foreninger og organisationer ind i sejlsportscentret og vil medvirke til at skabe større interesse for at blive en del af sejlsportens verden.

Huset rummer alt fra sejlerstue og undervisnings- og mødelokaler til loungeområde, kontorafdelinger, værksted, overnatningsmuligheder, styrketræning og meget mere.

Det betyder også, at sejlsportscentret er et oplagt sted at afholde stævner, træningslejre, møder og mange flere store internationale sejlsportsevents når generalprøven til sommerens store 2018 Hempel VM, verdensmesterskaberne for alle olympiske sejlsportsdiscipliner er gennemført.

Aarhus Internationale Sejlsportscenter er beliggende på Aarhus Lystbådehavn midt i det nye byområde Aarhus Ø og med direkte adgang til og udsigt over Aarhus Bugt.

Sejlsportscentret ejes og drives af den selvejende fond – Fonden Aarhus Internationale Sejlsportscenter – som ledes af en bestyrelse udpeget af Idrætssamvirket Aarhus, Dansk Sejlunion, Team Danmark og Sailing Aarhus.

Sejlsportscentret er tegnet af arkitektfirmaet entasis a/s og opført med donationer fra AP Møller Fonden, Nordea-fonden, Salling Fondene, Lokale & Anlægsfonden samt bevillinger fra Aarhus Kommune.

Alle er velkomne til den officielle indvielse, som finder sted onsdag d. 23. maj kl. 10.30. 

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

,