Bekking & Co gør klar til angreb

childhood_vo65_2

Nedtællingen er nu i fuld gang for Bouwe Bekking, der vil sætte ny rekord på Danmark Rundt distancen – den såkaldte Round Denmark Race Record. Der har start ud for Rømø og mål ud for Aarhus Internationale Sejlsportscenter. 

Det danske sommervejr kan være lune- og svigefuldt. Det gælder ikke mindst, når man skal ud på en 775 sømil lang rute, der runder Danmarks fire yderste verdenshjørner. Sejlere, der ønsker at slå rekorden, er på udkig efter et lavtryk, der drejer med uret rundt på banen. 

Hollandske Bouwe Bekking, der er bosiddende i Danmark, og hans besætning har været på standby siden den 20. juni. Og det ser fortsat ud til, at holdet om bord på den lynhurtige VO 65eren, Childhood 1, vælger at vente endnu nogle dage inde det går løs. Således viser vejrprognoserne nu, at et gunstigt vejrvindue åbner for en start omkring den 28. – 29. juni. 

  • Lige nu ser det ud til, at vi hverken skal starte for tidligt eller for sent. Således er den hurtigste prognose med en tidlig morgenstart den 29. men risikoen er her, at vi løber tør for vind til sejladsens finale, siger Bouwe Bekking.  

5 danskere om bord

Danskerne Jens Dolmer, Katja Salskov-Iversen, Emil Midé Erichsen og Theis Erichsen er om bord på sejladsen. De to brødre er med som On Board Reporters og skal dokumentere rekordforsøget for Childhood fonden, mens Jens Dolmer og Katja Salskov-Iversen får nøgleroller om bord qua deres erfaringer fra havkapsejlads og OL. 

Under seneste Volvo Ocena Race var Bouwe Bekking på sight seeing i Aarhus, da Fly By bøjen blev rundet i havnen i VO65eren Brunel. Omkring 1. juli er han igen i byen. Denne gang i VO65eren Childhood 1. Båden vil ligge til kaj nogle timer i Aarhus, når rekorden er i hus. (foto: Shorthand ECM // Morten Brandt)

Udover Katja Salskov-Iversen er der to hollandske kvindelige sejlere om bord, hvilket gør at kønsfordelingen om bord kommer meget tæt på de nye besætningsregler til det kommende Ocean Race, der i parentes bemærket lægger vejen forbi Aarhus i 2022.   

Start og mål i Danmark

Starten for den nye Danmark rundt distance foregår tæt på overgangen fra tysk til dansk territorialfarvand ud for Rømøs sydlige del, mens målet ligger i Aarhus. Undervejs passeres Danmarks vestligste, nordligste, østligste og sydligste punkter. Dermed har sejladsen både start og mål i dansk farvand. 

Vind et Wild Card til Round Denmark Race inshore 2021

Arrangørerne bag Round Denmark Race udlodder et startnummer til næste års Round Denmark Race. Vinder bliver den, der tager det bedste billede eller video bid på under 60 sekunder af Childhood 1 under rekordsejladsen. Det gælder derfor om at følge med på trackingen for at være klar til at fange Childhood1 og besætning på vej rundt om Danmark. 

Send billede eller video til info@rounddenmarkrace.com

Følg med via tracking  

Arrangørerne af Round Denmark Race er Aarhus Internationale Sejlsportcenter, Sailing Aarhus og Shorthand ECM. De dækker rekordforsøget live, mens det sker, fra Sejlsportscentret i Aarhus hvor der bliver daglige opdateringer, billeder og interviews fra Childhood1 med sejlerne og med aktuelle gæster. Det foregår på www.facebook.com/danmarkrundtsinglehand/ og på www.rounddenmarkrace.com

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail