Ny, maritim aktivitetsplads på Aarhus Lystbådehavn

Ny, maritim aktivitetsplads på Aarhus Lystbådehavn

Til efteråret får Aarhus Lystbådehavn, på Aarhus Ø, en flot maritim aktivitetsplads.

Den maritime aktivitetsplads bliver anlagt på arealet yderst ved det røde fyr ved indsejlingen til Aarhus Lystbådehavn, umiddelbart ved siden af Aarhus Internationale Sejlsportscenter.

”Vi ønsker med aktivitetspladsen at skabe et aktivitets-, lærings- og fortællingsmiljø for børn og voksne og hvor Aarhus Bugtens og Østjyllands østkyst kan være til inspiration” siger Hans Skou, bestyrelsesformand i Fonden Aarhus Internationale Sejlsportscenter, som står bag initiativet. ”Vi ønsker at skabe et miljø som sejlsportscentrets brugere og hele områdets beboere kan benytte til træning, bevægelse og leg samtidigt med at man nyder udsigten til Aarhus bugten”.

Der bliver plads til både træning og leg.

Den maritim aktivitetsplads henvender sig til såvel børn, unge og voksne der af forskellige årsager søger ud til vandet. Det kan være for at røre sig, få frisk luft eller lære mere om Aarhus Bugten ud fra et sejlads- og søsportsligt perspektiv. Den primære målgruppe for aktivitetspladsen er sejlere, skoleklasser, fritidsklubber og andre daglige brugere af sejlsportscentret eller skoleklasser og børnefamilier på udflugt.

Det bliver et fantastisk samlingspunkt, hvor børn og deres forældre kan være aktive sammen. Området omkring sejlsportscentret indbyder til at lade sig inspirere af vandet og jeg er sikker på den nye lejeplads vil danne ramme om mange sjove timer for børn og deres forældre, ”siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad

Den maritime aktivitetsplads er åben for alle og skal være med til at fremme sundhed, trivsel og læring ved at skabe nem og lige adgang til leg, bevægelse, ophold og formidling i naturen ved vandet og kan således være med til at gøre det maritime liv og sejlsporten mere attraktiv og tilgængelig for alle. 

Fonden Aarhus Internationale Sejlsportscenter står bag initiativet i tæt samarbejde med Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune og med støtte fra Lokale og Anlægsfonden.

Den maritime aktivitetsplads opføres med støtte fra Aarhus Kommune og fra Lokale og Anlægsfonden samt opføres af Uno Uniqa, én af Danmarks førende producenter af udendørs sports- og aktivitetsområder.

Anlægget af den maritime aktivitetsplads påbegyndes til september og forventes færdigt i løbet af efteråret 2021.

Spørgsmål eller yderligere oplysninger kan fås ved kontakt til:

Centerchef Thomas Capitani
thomas@sejlsportscentret.dk

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail