Aarhus Internationale Sejlsportscenter udpeger ny chef

Aarhus Internationale Sejlsportscenter udpeger ny chef

Bestyrelsen i Fonden Aarhus Internationale Sejlsportscenter har udnævnt Thomas Capitani som centerchef og dermed til at stå i spidsen for det 3.100 kvm store, internationale sejlsportscenter som står klart til brug i begyndelsen af april 2018.

Thomas Capitani kommer fra en stilling som direktør i Sailing Aarhus hvor han siden 2007 har været med til at sikre en lang række store sejlsportsevents er landet i Danmark og dermed været med til at positionere Aarhus som én af verdens førende sejlsportsbyer og som indtil videre i 2018 byder på både VM for alle olympiske sejlsportsdiscipliner og et besøg af Volvo Ocean Race kapsejladsen.

Med baggrund i en erhvervsøkonomisk uddannelse har Thomas Capitani tidligere haft ledende stillinger inden for salg og marketing, senest som salgschef hos Morgenavisen Jyllands-Posten og før dette, været udstationeret en årrække som erhvervs- og eksportrådgiver i Italien.

“Med ansættelsen af Thomas Capitani som centerchef får vi en meget erfaren og kompetent chef for sejlsportscentret allerede fra første dag” siger bestyrelsesformand Hans Skou “Thomas har meget stor erfaring og kendskab med sig fra sejlsporten, både fra sine 10 år som chef for Sailing Aarhus og også som aktiv sejler og en del af sejlsportsmiljøet gennem mange år. Med baggrund i dette og hans tidligere erhvervskarriere har Thomas desuden et meget omfattende netværk som vil være til stor nytte, når sejlsportscentret skal introduceres og integreres i sejlsporten lokalt, nationalt og internationalt og når sejlsportscentret skal markedsføres uden for sejlsportskredse til øvrige, mulige samarbejdspartnere.”

Rejsegilde Aarhus Internationale Sejlsportscenter: Bestyrelsesformand Hans Skov (tv), Kronprins Frederik og centerchef Thomas Capitani

Rejsegilde Aarhus Internationale Sejlsportscenter i august 2017: Bestyrelsesformand Hans Skov (tv), Kronprins Frederik og centerchef Thomas Capitani

“Det er en spændende opgave bestyrelsen har betroet mig” siger Thomas Capitani, “det er første gang nogensinde, at man står over for at skulle indkøre et så markant facilitet for dansk sejlsport og længe siden, at dansk idræt sidst har indviet et sådant omfattende sportsanlæg. Jeg tror, at dansk sejsport med sejlsportscentret får et fyrtårn som vil kunne invitere ikke-sejler Danmark ind i sejlsportsverdenen og skabe nye muligheder for både det etablerede miljø samt så spiren til mange nye sejlere. Jeg går til opgaven med stor ydmyghed og ser frem til at samarbejde med sejlklubberne i og uden for Aarhus, med Sailing Aarhus, med Dansk Sejlunion og Team Danmark, med Aarhus Kommune og alle øvrige partnere som gerne vil dele sejlsporten med os”

Tiltrædelsen sker 1. marts 2018 og er indtil videre tidsbegrænset til februar 2019, hvorefter generel driftsmodel og -organisering evalueres i sejlsportscentrets ledelse og bestyrelse.

Aarhus Internationale Sejlsportscenter er beliggende på Aarhus Lystbådehavn midt i det nye byområde Aarhus Ø og med direkte adgang til og udsigt over Aarhus Bugt. Sejlsportscentret ejes og drives af den selvejende fond – Fonden Aarhus Internationale Sejlsportscenter – som ledes af en bestyrelse udpeget af Idrætssamvirket Aarhus, Dansk Sejlunion, Team Danmark og Sailing Aarhus. Sejlsportscentret er tegnet af arkitektfirmaet entasis a/s og opført via donationer fra AP Møller Fonden, Nordea-fonden, Salling Fondene, Lokale & Anlægsfonden samt bevillinger fra Aarhus Kommune. 

 

Yderligere oplysninger kan indhentes hos:
Bestyrelsesformand Hans Skou – tlf. 40 11 15 33 – hans.skou@aarhus.dk
Thomas Capitani – tlf. 20 40 84 42 – thomas@capitani.dk

 

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail