Bestyrelsesformanden tale til rejsegilde på Aarhus Internationale Sejlsportscenter..

Bestyrelsesformanden tale til rejsegilde på Aarhus Internationale Sejlsportscenter..
“Deres Kongelige Højhed, Borgmester. Kultur- og idrætsrådmand, Sponsorer og bidragsydere, Håndværkere, arkitekter og teknikere. Sejlere, ledere og foreningsfolk, Rejsegildedeltagere, venner, naboer og gæster
 
Kære alle!
 

Som formand for Fonden Aarhus Internationale Sejlsportscenter og som bygherre er det mig en stor fornøjelse at kunne byde velkommen til rejsegilde.

Rejsegildet er – ifølge GOOGLE og Wikipedia:
  • 1) en fest for håndværkere, arkitekt og teknikere
  • 2) byder ofte på et beskedent traktement
  • 3) vi skåler på husets sikkerhed og deltagernes velbefindende
Vi har været på en lang og spændende rejse frem mod rejsegildet idag. H. C. Andersen har engang sagt: “At rejse er at leve” og vi glæder os nu til den den videre rejse frem mod indvielsen næste år. I er hermed alle inviteret. Vi skylder stor tak til de ildsjæle og foreningsfolk, der for nogle år siden begyndte på at arbejde med tankerne og visionerne for et Sejlsportscenter i Aarhus. Disse tanker og visioner er nu ved at være realiserede; når vi taler om de fysiske rammer. 
 
Sejlsportscenteret – med sin placering på en af de flotteste grunde der findes i hele Aarhus Kommune (en lille huskeseddel til rejsegildet yngste deltagere: vi har lånt/lejet grunden af Aarhus Kommune i 99 år. Derfor: husk at forny areallejekontrakten i god tid inden den udløber ! ) og et center med en arkitektur og æstetik der giver udsyn når man er indenfor og giver indblik og signalerer åbenhed for dem der kommer til Sejlsportscenteret udefra.
Sejlsportscenteret vil – efter min mening – være et arkitektonisk fyrtårn på Aarhus Ø, det vil være et attraktivt ophold- og oplevelsessted for byens og landets mange “ikke-sejlende-borgere” – et sted hvor alle kan opleve hvad sejlsport kan tilbyde og et sted hvor man “bare” kan nyde aktiviteterne på og ved vandet og nyde den flotte udsigt.
 
Sejlsportscenteret vil med andre ord – når vi lykkes med visionen – give sundhed, livsglæde og oplevelser til aarhusianerne og alle andre og så vil centeret ligeledes kanalisere nye aktiviteter og medlemmer/ sejlere til alle klubberne i Sailing Aarhus: Kaløvig Bådelaug, Egå Sejlklub, Aarhus Sejlklub, Sejlklubben Bugten, Aarhus Windsurfingklub og Marselisborg Sejlklub.
 
Ligeledes vil Sejlsportscenteret være med til at kunne give et markant løft til både bredden og eliten indenfor sejlsporten, herunder et markant løft til dansk ungdoms-, talent- og elitesport. Her vil jeg gerne takke Dansk Sejlunion, Team Danmark og DIF for deres store indsats i forhold til Aarhus Internationale Sejlsportscenter. Men ikke mindst tak til sejlklubberne.
 
Samtidig en stor tak til byen og hele kommunen for deres flotte engagement og især tak til de medarbejdere – tværs af forvaltninger yder de en kæmpe indsats! Vi glæder os til det fortsatte samarbejde med Borgmesterens Afdeling, Teknik- og Miljøforvaltningen, Sport- og. Fritidsforvaltningen samt Børn- og Ungeforvalgningen/UNO Fritluftscenter.
 
En tak skal også lyde til rådgivere og samarbejdspartnerne:
 
Arkitektfirmaet Entasis A/S
Rådgivende ingeniører Henry Jensen A/S
Landskabssarkitekt Scønherr A/S
Bygherrerådgiver Archifield ApS
Holst Advokater
EY Revisorer
 
Den allerstørste tak skal dog gå til bidragsyderne for fondene – uden jeres kæmpe støtte stod vi ikke her idag. Det drejer sig om:
 
AP Møller Fonden
Nordeafonden
Salling-Fondene
Lokale- og Anlægsfonden
Aarhus Kommune.
 
TAK!
 
En TAK ligeledes til Hempel A/S der er hovedsponsor på den store event det til næste år – for alvor – vil tage Sejlsportscenteret i brug, nemlig: Hempel Sailing World Championship Aarhus, Denmark 2018. (Dette års testevent er i fuld gang ude på bugten og I vil kunne se aktiviteterne derude inden længe). 
 
En stor tak – ikke mindst – til jer håndværkere og teknikere, der har gjort det muligt at stå her idag. Det er jeres gilde og herfra et ønske om fortsat god arbejdslyst til:
 
NCC Costeuction Danmark A/S
GK Danmark A/S
Raunstrup Tømrer A/S
og ikke mindste tak til jeres dygtige medarbejdere og leverandører.
 
Sluttelig vil jeg – på vegne af bestyrelsen i Fonden Aarhus Internationale Sejlsportscenter – takke jer alle fordi I kom til rejsegilde idag.
 
Især TAK til Deres Kongelige Højhed fordi De lagde vejen forbi rejsegildet idag; det glæder os meget og vi er alle glade for Deres interesse og store virkelyst indenfor dansk og international idræt, herunder selvfølgelig Deres engagement og interesse for dansk sejlsport. En sport med flotte resultater, stolte traditioner og mange dygtige sejlere.
 
Vi ser frem til at byde Deres Kongelige Højhed velkommen i et færdigt Aarhus Internationale Sejlsportscenter. 
 
Tak for ordet!
Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail