Nationalt sejlsportscenter i Århus

Nationalt sejlsportscenter i Århus
Sejlklubberne i Århus har i samarbejde med Dansk Sejlunion gennem længere tid arbejdet på et visionsoplæg til et Nationalt Sejlsportscenter i Århus. Oplægget har nu fået politisk opbakning i Kommunen som har medtaget det i kommunens Sport og Fritidspolitik for 2009-2012. Rådmand Jacob Bundsgaard Johansen synes godt om ideen og siger, at det understøtter byens vision om, at være Danmarks sportsby nr. 1 også når det gælder sejlsport.

Sejlsportscenteret tænkes placeret på vinterpladsen ved Århus Lystbådehavn. Denne placering er ideel afvikling af events: Udøverne er tæt på byens faciliteter og tilbud, der er gode tilskuermuligheder, og endelig er vand- og vindforhold på Århusbugten meget velegnede til afholdelse af kapsejladser.

Sejlsportscenteret skal danne rammen om nationale og internationale sejlsportsevents, hvor Århus allerede har en stærk position som eventby. Sejlsportscenteret vil desuden styrke århusiansk sejlsports ungdoms- og elitearbejde yderligere, samt være et væsentligt aktiv, når der skal tiltrækkes store nationale og internationale events.

For byens borger vil sejlsportscentret blive et centralt udflugtsmål på idrætsramblaen og fremvise det bedste dansk sejlsport har at tilbyde.

Sejlsportscenteret er med i Århus Kommunes Sport og Fritids Politik
Visionen blev præsenteret for Århus Kommune i forbindelse med kommunens arbejde med den kommende Sport & Fritidspolitik for 2009-2012, og politikkerne i Århus synes så godt om ideen, at de ved den netop overståede forligsforhandling, har besluttet, at visionen skal være en officiel del af Århus Kommunes Sport & Fritidspolitik for de kommende år.

Århus Kommune ønsker nu en yderligere kvalificering af visionsoplægget samt udarbejdelse af en foreløbig finansieringsplan. Århus Kommune forudsætter, at realiseringen af det nationale sejlsportscenter sker i et tæt samarbejde mellem de sejlklubber, som er involveret i Saling Aarhus, hvilket er Kaløvig Bådelaug, Egå Sejlklub, Århus Sejlklub, Sejlklubben Bugten og Marselisborg Sejlklub.

Rådmand Jacob Bundsgaard Johansen bakker op om visionen
”Århus kan byde på verdens bedste sejlsportsvand, og jeg ser frem til, at vi nu får undersøgt muligheden for at få etableret et sejlsports center, der vil være med til at understøtte vores vision om, at være Danmarks sportsby nummer 1, også når det gælder om at tiltrække internationale kapsejladser,” siger rådmand for kultur og Borgerservice Jacob Bundsgaard Johansen.

”Det er et kæmpe skulderklap til sejlklubberne i Århus” udtaler direktør i Sailing Aarhus, Thomas Capitani Nielsen, og fortsætter ”det unikke samarbejde vi har blandt de fem sejlklubber i Århus, har inden for de seneste år bragt Århus i superligaen, hvad angår tiltrækning og afvikling af internationale sejlsportsevents. Der er derfor kun naturligt, at vi sørger for, at forbedre Århus Bugtens sejlsportsfaciliteter og anlæg således at vi også i fremtiden kan stå stærkt i konkurrencen om de attraktive, internationale sejlsportsevents”.

Dansk Sejlunion er begejstret
Dansk Sejlunion er også begejstrede for Århus Kommunes visionære beslutning: ”Vi vil gøre alt for at støtte beslutningen” udtaler Generalsekretær Dan Ibsen, og fortsætter ”vi tror på, at et Nationalt Sejlsportscenter i Århus generelt vil være til gavn for sejlsporten, det vil være en perfekt ramme for udviklingen af talent og elite, samt ikke mindst, skabe en unik scene for for såvel nationale som internationale sejlsportsbegivenheder i Århus, hvor det næste, stor mål er afviklingen af Verdensmesterskaberne i alle olympiske klasser i 2015”.

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail