Sejlsporten får vind i sejlene …

Sejlsporten får vind i sejlene ...

Et nyt, 3.100 kvm stort sejlsportscenter midt på Aarhus Ø skal fra september 2017 gøre sejlsport endnu lettere tilgængeligt og attraktivt, især de yngste ”ikke-sejlere” og også være det naturlige centrum for dansk sejlsport. Dette er visionen om et Internationalt Sejlsportscenter og visionen er nu for alvor på vej mod at blive en realitet efter at Nordea-fonden har valgt at støtte projektet med 16 mio. kroner. 

Aarhus Internationale Sejlsportscenter har blandt andet som formål, at styrke, forene og forny det daglige børne- og ungdomsarbejde og skole/SFO samarbejde i et unikt samarbejde mellem de traditionelle sejlklubber, folkeskolen og øvrige uddannelsesinstitutioner

Aarhus Internationale Sejlsportscenter skal også forene de bedste faglige kompetencer inden for udviklingen af sejlsportens mange facetter, således at mange flere børn og unge får muligheden for at prøve sejlsporten igennem leg, konkurrence og læring på vandet

Endelig vil Aarhus Internationale Sejlsportscenter være et attraktivt opholds- og oplevelsessted for byens mange ”ikke-sejlende borgere” – et sted hvor alle kan opleve, hvad sejlsport kan tilbyde eller bare nyde den gode udsigt

”Vi er utrolig glade for den flotte opbakning vi har fået fra Nordea-fonden” siger bestyrelsesformand Hans Skou, ”nu venter der nogle måneders hårdt arbejde med færdiggørelse af projekteringen og lokalplanen og så selvfølgelig selve byggeriet, som vi forventer går i gang efter sommerferien 2016”.

”Danmark har geografien til at være et eldorado for søsport, men alligevel er der mange barrierer for at dyrke sejlsporten. Men med det nye sejlsportscenter bliver det sjovere og nemmere for endnu flere landkrabber – i alle størrelser – at opleve glæden ved fælles oplevelser til vands” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

”Det nye sejlsportscenter vil være et markant løft til dansk sejlsport og hele miljøet på Aarhus Ø. Donationen er et godt rygstød og er med til at realisere et vigtigt projekt for Aarhus. Det er vi meget taknemmelige for” siger borgmester Jacob Bundsgaard, Aarhus Kommune.

”Sejlsportscenter bliver et centrum for sejlsport i Aarhus og i Danmark og de enestående rammer, som Nordea-fonden med er med til at sikre, vil få endnu flere til at prøve kræfter med sejlsporten” siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

Aarhus Internationale Sejlsportscenter vil bliver et centralt omdrejningspunkt ikke kun for dansk sejlsport men for hele det rekreative livet på Aarhus Ø. Det vil øge interessen for sejlsport som fritidsaktivitet samt sætte Aarhus på sejlsportens verdenskort, ikke mindst når sejlsportscentret vil være centrum for ISAF VM for alle olympiske bådklasser i 2018.

Fakta:

Aarhus Internationale Sejlsportscenter vil få en meget spektakulær placering direkte på Bugtpromenaden på Aarhus Ø. Byggeriet påbegyndes efter sommerferien 2016 og det forventes, at sejlsportscentret står klar til indvielse i september 2017.

Fonden Aarhus Internationale Sejlsportscenter, der skal eje og drive sejlsportscentret, er stiftet af Sailing Aarhus i tæt samarbejde med Dansk Sejlunion, Team Danmark, Idrætssamvirket Aarhus og Aarhus Kommune.

Aarhus Internationale Sejlsportscenter der er tegnet af arkitektfirmaet Entasis A/S og vil blive realiseret med væsentlige bidrag fra Nordea-fonden, A.P. Møller Fonden og Aarhus Kommune.

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail