The Ocean Race sætter kurs mod Aarhus i 2022

The Ocean Race sætter kurs mod Aarhus i 2022

The Ocean Race, verdens længste offshore kapsejlads, kommer til Aarhus i 2022.

Som den første by blev Aarhus i dag annonceret som en del af The Ocean Race-ruten i 2021-2022 i Aarhus Internationale Sejlsportscenter på Aarhus Ø. The Ocean Race – tidligere kendt som The Volvo Ocean Race – kommer til Aarhus i 2022. Aarhus er den første by i 2022, The Ocean Race har valgt at offentliggøre.

For byen er det en blåstempling af positionen som en af verdens førende sejlsports- og havnebyer, og der er lagt op til maritim folkefest, når verdenshavenes Formel 1 går i pit. ”Aarhus har opnået en helt enestående position som en verdensklasse-arena for internationale sejlsportsbegivenheder, og det er The Ocean Race i dén grad med til at understrege.

Der er lagt op til en storslået sportslig begivenhed for det maritime Danmark og samtidig en folkefest på havnefronten i Aarhus, når The Ocean Race lægger til land i Aarhus i 2022,” siger borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard Sidste år fik aarhusianerne en forsmag på de store skibe, da byen lagde bøje til et såkaldt Fly- by, hvor skibene var inde i havnen og runde en bøje foran DOKK1. Aarhus var ligeledes i august sidste år vært for VM i sejlsport for samtlige olympiske klasser.

Gennem de mange sejlsportsevents har Aarhus i samarbejde med bl.a. Sport Event Denmark gjort sig gode erfaringer med afvikling og har også gennem sidste seneste år haft et specifikt fokus på, hvordan maritime sportsevents kan bidrage til at imødekomme FN’s verdensmål indenfor specielt vand og bæredygtighed. 

”Det er helt fantastisk at The Ocean Race kommer til Aarhus. Det er en begivenhed der følges i hele verden og en fantastisk mulighed for at vise vores smukke by og bugt frem. Jeg er sikker på at The Ocean Race i Aarhus kommer til at danne ramme om en kæmpe folkefest, med spændende oplevelser for byens borgere og gæster, ” siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad Det er en velkendt dansk besætning, der står på broen for The Ocean Race i 2022 i Danmark. Aarhus kommune, Sailing Aarhus og Sport Event Denmark har gennem en lang årrække arbejdet sammen om at afvikle store, internationale sejlsportsevents. 

”Vi skal fortsat arbejde for at tiltrække store, internationale events, som kan fastholde Aarhus på verdenskortet. Ocean Race vil være med til at fremhæve vores styrker som kystby, og det vil samtidig være en rigtig god mulighed for at skabe stribevis af spændende aktiviteter for både byens borgere og besøgende,” siger rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune Bünyamin Simsek. 

Direktøren for Sport Event Denmark er også meget tilfreds med at Danmark i 2022 bliver vært for The Ocean Race, den maritime folkefest og den opmærksomhed, som kapsejladsen vil skabe omkring både Aarhus og Danmark nationalt og internationalt: ”Det er ret vildt! Endnu en stor global sportsbegivenhed kommer til Danmark. The Ocean Race (før Volvo Ocean Race) er noget af det absolut største indenfor sejlsport, og eventen kommer i direkte strategisk forlængelse af sidste års meget roste VM i sejlsport for samtlige olympiske klasser i netop Aarhus,” siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark. 

Richard Brisius, direktør for The Ocean Race, siger:”The Ocean Race har længe haft stærke bånd til Danmark gennem danske sejlere, partnere og sponsorer – og ikke mindst ved den succesfulde Fly-By i Aarhus sidste år. Vi kender Aarhus som en moderne, innovativ by med et stærkt, internationalt sejlsportsmiljø, sådan som vi så det under Sailing World Championships.” 

The Ocean Race kommer i Aarhus til at danne ramme om en stor maritim folkefest i lighed med VM i sejlsport der i 2018 tiltrak op mod 400.000 gæster. I de kommende måneder vil The Ocean Race annoncere flere byer på 2022-ruten.

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail